PASZTET ZE SZCZYPIORKIEM
- Niezwykle smarowny pasztet z charakterem.
- Pasztet wieprzowy, któremu charakteru dodaje pokrojony szczypiorek.
- Pasuje do każdego rodzaju pieczywa.
- 2º - 8ºC
- od 0,350 do 0,450 kg
- Wieprzowina
- LUZ
w 100 g produktu
-
Energia
1083 kJ 262 kcal
-
Tłuszcz
23.0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
9.3 g
-
Węglowodany
3.2 g
-
Cukry
0.5 g
-
Białko
10.0 g
-
Sól
1.6 g
Mięso z głów wieprzowych, woda, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (17%), skórki wieprzowe, kasza manna (z PSZENICY), skrobia ziemniaczana, sól, cebula, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym; szczypiorek suszony 0,3 %, przyprawy, regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany potasu; ekstrakty przypraw, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; stabilizator: cytryniany sodu; białko wieprzowe, aromaty, hydrolizat białka SOJOWEGO, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; Zawartość składników wieprzowych: 77 %. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (OWIES), MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
Alergeny: PSZENICA, SOJA