Zbliża się czas imprezowych szaleństw i poszukiwań ciekawych, kulinarnych smaków. Warto w tym okresie sprawdzić, jakie propozycje poczęstunku mają najwięksi polscy producenci. Dziś proponujemy Państwu plasterek… salami!
Ta niezwykle trwała, o wyrazistym smaku kiełbasa pierwotnie wytwarzana była wyłącznie we Włoszech. Jej słony, charakterystyczny smak, a także sposób produkcji sprawiły, że salami zyskało sławę na całym globie i obecnie występuje w wielu odmianach. To jedna z najtrwalszych wędlin na świecie.
Marmurkowy wygląd i smak doceniany przez prawdziwych znawców sprawiają, że ta dojrzewająca kiełbasa od dawna gości również w polskiej kuchni. Serwowana na zimno w cienkich plastrach zachwyca wyjątkową kompozycją smakową, z kolei podawana na ciepło podkreśla smak takich potraw jak pizza, pierogi czy pieczeń rzymska.
Firma JBB Bałdyga miłośnikom wyrafinowanego smaku proponuje Salami z Pieprzem Zielonym, Salami z Papryką oraz Salami z Parmezanem. Te trzy wyjątkowe w smaku produkty to uczta nie tylko dla podniebienia, ale również dla oczu. Dzięki nietypowemu połączeniu z pieprzem, papryką lub parmezanem, które podkreślają smak mięsa, można z niego wyczarować ciekawą kompozycję na talerzu. Klasyczną propozycją JBB Bałdyga jest z kolei Salami Rogal – prawdziwa esencja smaku.
Jaka będzie Twoja propozycja podania salami?