Burgery z kiełbasą

Burgery z kiełbasą

  • Przygotowanie: 30 min.
  • Porcje: 4

Udostępnij

Składniki

  • 2 kiełbasy białe rusztowe JBB Bałdyga
  • 4 bułki do hamburgerów
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • pęczek koperku
  • przyprawa grillowa
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Posyp przyprawą grillową.
  2. Grilluj po obu stronach, aż kiełbasa się zarumieni.
  3. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Zgrilluj lekko.
  4. Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Bułki przekrój na połówki, podpiecz do zarumienienia.
  6. Na dolnych częściach bułek ułóż paprykę i kiełbasę. Polej sosem i przykryj górnymi połówkami.

Użyj tego produktu