Szaszłyki z kiełbasą i boczkiem

Szaszłyki z kiełbasą i boczkiem

  • Przygotowanie: 40 min.
  • Porcje: 2-3

Udostępnij

Składniki

  • boczek z beczki JBB
  • kiełbasa śląska spec JBB
  • pieczarki
  • kolorowa papryka
  • czerwona cebula

Na marynatę

  • 7 łyżek oliwy z oliwek lub oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki przyprawy do grilla
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie

  1. Składniki na marynatę mieszamy w miseczce.
  2. Boczek i kiełbasę kroimy w mniejsze plasterki i zanurzamy na chwilę w marynacie.
  3. Cebulę kroimy w plasterki.
  4. Kolorowe papryki w mniejsze kawałki.
  5. Na patyczki grillowe nabijamy na przemian wszystkie składniki szaszłyków w dowolnej kolejności.
  6. Grillujemy do miękkości warzyw.

Użyj tych produktów