Bakłażanowe talarki w boczku

Bakłażanowe talarki w boczku

  • Przygotowanie: 30 min.
  • Porcje: 8-10

Udostępnij

Składniki

  • 8–10 plasterków boczku z wędzarni JBB Bałdyga
  • bakłażan
  • kula sera mozzarella
  • pomidor
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Bakłażana pokrój w poprzek w plastry, dopraw solą.
  2. Odstaw na ok. 10 minut, aż puści sok. Osusz plastry ręcznikiem papierowym.
  3. Grilluj bakłażana po obu stronach, aż lekko się zarumieni.
  4. Pomidora i ser mozzarella pokrój w plasterki. Ułóż je na zgrillowanym bakłażanie. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Owiń całość plasterkami boczku i grilluj, aż boczek się zarumieni.

Użyj tego produktu