28 lutego w Hotelu Marriott w Warszawie odbył się II Kongres Mięsny Wiadomości Handlowych 2017. Wśród ponad 300 gości nie zabrakło reprezentacji JBB Bałdyga.
Podczas prezentacji eksperckich wystąpił Dyrektor handlowy ds. sprzedaży nowoczesnej w JBB – Paweł Brzeziński. Przedstawił wymogi i sposoby kontroli jakości stosowane w zakładzie JBB. Podkreślił kluczową rolę surowców, których dostawcy są nieustannie audytowani, by JBB współpracowało jedynie z najlepszymi. Dzięki temu reklamacje w JBB od lat nie przekraczają poziomu 0,03% w stosunku do sprzedaży wyrobów gotowych. – Taki efekt osiągnęliśmy dzięki restrykcyjnemu reżimowi sanitarnemu, stałemu monitoringowi i kontroli produkcji na wszystkich jej etapach, a także kontroli wszystkich produktów przez detektory metalu – tłumaczy Paweł Brzeziński.
Wystąpieniom prelegentów towarzyszyła wystawa produktów oraz prezentacja usług dedykowanych branży mięsnej. Kongres Mięsny to najważniejsze wydarzenie dedykowane rynkowi mięsa i wędlin w tej części Europy. Do zobaczenia za rok!