Szukaj
Print

Placuszki gryczane z szynką i kukurydzą

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej
  • 25g kukurydzy konserwowej
  • szynka JBB
  • 2 białka jaja kurzego
  • sól i pieprz

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Szynkę kroimy w drobną kostkę i delikatnie podsmażamy na patelni. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy do wystudzonej kaszy i kukurydzy. Mieszamy wszystkie składniki wraz z podsmażoną szynką. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Smażymy placuszki na maśle aż z obu stron uzyskają rumiany kolor.

Placuszki gryczane z szynką i kukurydzą
Serwis korzysta z plików cookies w zakresie opisanym w Polityce cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki.